perjantai 25. huhtikuuta 2014

Koukkuhankkeen koulutusten antia työlleni

Päätin wordin ja googledriven kuivakan sivun sijaan kirjoittaa oppimistehtäväni ja pohdintani blogiini. Vaikka tämä on toisen kurssini blogi, on näissä ollut niin paljon samaa tematiikaltaan, etten usko vetäjien minulle siitä loukkaantuvan, vaan - ehkä jopa päinvastoin - saavan ideoita toisiltaan.

Koukku -hankkeen koulutuksessa olen osallistunut nyt kahteen päivään, joissa molemmissa on tutustuttu äänen ja kuvan käyttöön koulutuksessa ja opetuksessa. Jo ensimmäisestä koulutuksesta bongasin ja sain paljon uusia välineitä työhöni. Suunnitelmani oli hyödyntää useita sovelluksia monella eri tavalla työssäni niin koulutusteni kulussa, opetuksessani kuin blogeissani.


Mindmeisteria käytin heti opetuksessani 10. luokan kanssa. Lähitiimini kanssa pidämme opetukseen liittyvää blogia ja hyödynsin siellä heti Screencast-O-Maticia, jolla pystyin tallentamaan työpöydän näyttöä niin, että sieltä youtubeen viedyillä videoilla selitän esim. mikä Prezi on, Mindmeisteria ja Socrativen käyttöä lukijoille. Ajan puutteessa myönnän tehneeni videoinnit ilman äärettömän huolellista suunnittelua, mutta uskon niiden kuidenkin tuovan blogeihin lisää syvyyttä (ks. esim miten toimii tässä tekstissä). 

Koska toimin työkseni kouluttajana opettajille, tulen varmasti hyödyntämään vielä paljon muitakin sovelluksia. Jo nyt päässä pyörii paljon ajatuksia ääninauhoitusten, kuviin upotettavien tietojen ja muiden hyvien sovellusten, kuten esim. realtimeboardin käytöstä. Kaikkia olen jo hyödyntänyt arkityössäni niin työtovereideni, opiskelijoiden kuin koulutettavienkin kanssa ja palaute on ollut todella myönteistä. Ääninauhoitusta hyödynsin jo toisen käymäni koulutuksen osiossa, jossa tehtävänä oli tehdä verkkohartaus. Tuossa yhteydessä ääni toimii mielestäni oivallisesti.

Olen myös jakanut oivalluksiani työyhteisöni sisäisessä intrassa, facebook -ryhmissä joissa olen ja kenelle tahansa olen uskonut asioista olevan hyötyä. Kiitän Eskoa ja Palmeniaa laadukkaista sisällöistä! On ollut ilo vaihtaa ideoita ja ajatuksia ja jopa voida tarjota jotain omia vinkkejäkin Eskolle päin, kuten kuvankäsittelyohjelmisto PicMonkey. Odotan vielä viimeistä koukku -hankkeen koulutusta hyvillä mielin, sillä olen jo näistä aiemmistakin saanut niin paljon. Toivon, että muutkin hyödyntävät oppimaansa työssään ja saivat koulutuksista ideoita ja työkaluja arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti