perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kurssin loppuessa

On aika katsoa taakse päin ja arvioida omaa oppimistani. Olen monessa uudessa sähköiseen maailmaan liittyvässä asiassa se tyyppi, joka ei lue ohjeita, vaan sukeltaa asioihin räpläämällä, testaamalla, kädet "likaamalla" ja vahingoista oppimalla. Nautin siksi äärettömän paljon tällä kurssilla siitä, että joka viikko opin jotain uutta ja enemmän sosiaalisen median maailmasta ilman, että minun tarvitsi itse olla se joka kaivaa.

Mitäkö uutta sitten opin? Tämän kurssin aikana olen perustanut ensimmäistä kertaa blogin. Ja vielä kaksi lisää. Sisustusblogiani on katseltu tämän kurssin aikana reilut 2600 kertaa, tätä blogia yli 700 kertaa ja uskontotuntiunelmia -blogiani vajaat 750 kertaa.

Blogeja ylläpitäessäni olen oppinut videonauhoittamista, rohkaistunut jakamaan omia opastuspätkiäni blogeihin, käsittelemään kuvia rohkeammin, analysoimaan ja havainnoimaan sosiaalisessa mediassa liikkuvia asioita tietoisemmin sekä tietoisemmin pohtimaan mitä ja miten sosiaalisessa mediassa toimitaan. Tämä matka on varmasti muuttanut toimintaani sosiaalisessa mediassa enemmän osallistavaksi, tietoisemmaksi ja sitä kautta myös siitä enemmän nauttivaksi.

Vaikeinta kurssin aikana oli osallistua nimettömänä julkisiin sosiaalisen median keskusteluihin. Näin ehkä siksi, että olen tottunut sosiaalisessa mediassa toimimaan aina itsenäni, kasvoni avoimesti pohdinnoilleni antavana. Antoisaa oli kommentoida ja saada lukea muiden kurssilaisten palautetta ja kommentteja omista teksteistä. Myös kurssilaisten oma facebook -ryhmä on selkeästi toiminut monelle rohkaisevana ja innostavana. Chattiajat olivat minulle usein esteellisiä, joten en sitä kautta päässyt mukaan ryhmän fiilikseen, mutta sosiaalisen median etuhan on juuri ajasta ja paikasta riippumaton, joten koen kuitenkin olleeni osa tätä ryhmää. Koen oppineeni kaikkinensa paljon tältä kurssilta, en niinkäin jostain yksittäisestä tehtävästä. Joskin sosiaalisen median laskuri oli todella hätkähdyttävä.

Lintulauta alustana toimi mielestäni loistavasti tämän kurssin alustana. Ainut asia, mikä minua useampaan otteeseen harmitti, oli se, että kurssialustaan upotetut linkit eivät auenneetu uuteen ikkunaan, jolloin hävitin aina kurssialustan  helposti klikatessani itseni yhä eteenpäin ja eteenpäin. Sitä ei varmasti ole vaikea asetuksista muuttaa.
http://www.uskonnonopetus.fi/ajankohtaista-uskop/351-paeaesiaeisputarha-askarrellen-oppilaiden-kanssa
Kuvaa klikkaamalla pääset pääsiäisaskartelun suomenkielisiin ohjeisiin

Kurssi on antanut minulle aidosti aineksia omaan työhöni, kehittänyt ammattitaitoani ja antanut ideoita oman työni toteutukseen ja opettajien koulutukseen. Kiitän siksi lämpimästi sekä kurssin suunnittelusta että toteutuksesta ja sen vetämisestä! Kiitos tästä!

Oikein hyvää pääsiäiseen valmistautumista koko porukallemme! Levätkää kaiken kiireen keskellä!



Suosittelen lämpimästi 10 pistettä  -kurssia kaikille! Lue lisää Agricolan koulutustiedoista!

8 kommenttia:

  1. Lopussa kiitos seisoo...niin se vaan on. Loin sinusta ihan alussa jo kuvan "alan ammattilaisena", jolle kaikki on tuttua ja jo käytännöissä pitkälle vietynä. Ihanaa kuulla, että oppiminen jatkuu ja aina oppii uutta. Silläpä ne kädet aina kannattaa vaan mukaan liottaa!
    Tosi kiva tuo pääsiäisaskartelu-vinkki. Toivon, että idea menee moneen tuuttiin. Olen itse tehnyt jonkin verran lähetyssihteerinä kouluyhteistyötä ja huomasin koulujen kaipaavaan kristillisiä vinkkejä opetukseen. Siinä on sarkaa meille kirkon toimijoille -tuottaa materiaalia koulujen käyttöön!

    VastaaPoista
  2. Olin yllättynyt, että olet luonut vasta nyt ensimmäisen blogisi! Ja heti pari muuta :)
    Sinusta Salla hersyää intoa ja oppimisen iloa meihin muihinkin :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä, olet osa tätä kurssia ja meitä! =D Samaa mieki mietin mitä Terhi ja Irina, luulin et tää on siulle tuttua juttua.. Tunnistan myös sen, että mieki menen ja teen ja samalla pähkäilen et miten tää nyt oikein pitäisi tehdä. Mie oon tosi huono lukemaan ja opettelemaan sitä kautta. Siksi tää onkin ollut niin hieno kurssi, on saanut mennä ja tehdä. Oppia tekemällä!

    VastaaPoista
  4. Oli minulle myöskin yllättävää, että olet vasta aloittanut blogien kirjoittamisen. Vaikutat todella osaavalta, jos ajattelen mitä itse olen ehtinyt harjoitella. Ilmeisesti ole rohkea kokeilija ja sinulla on paljon mielenkiinnon kohtaeita ja harrastuksia, joiden vinkkejä voit juuri somea hyödyntäen jakaa.

    VastaaPoista
  5. Sinulla Salla on ollut tosi huikeaa ääntä ja kuvaa. Onhan se tietysti vähän enemmän sinun ammattiasi kuin minun, ope tarvitsee niitä taitoja, joten yritän hillitä kateuttani. Minäkin löysin itsestäni blogistin ja aion jatkaa Puhekuplien kirjoittamista, siistin vain ne oppimispäiväkirjaosuudet sieltä pois.

    VastaaPoista
  6. Mietin kurssin alkaessa, että mitä tämä kurssi voisi sinulle antaa. Nyt lopussa voin sanoa, että taisi antaa aika paljonkin. Vierestä muita projektejasi seuranneena, vaikuttaisi siltä, että tämän kurssin suorittaminen ei ollut huono asia jo paljon osaavalle.

    Chatteissa olisi varmaan kaivattu paikoin kokemuksiasi ja ajatuksia, mutta hienosti jaoit niitä FB-ryhmän puolella. Tämä osittain kertoo siitä, ettei tietoa asioista ole vain yhdessä paikassa vaan monessa ja ihmiset toimivat sellaisissa ympäristöissä, jotka ovat heille sopivia.

    Tuo Lintulaudan ongelma on minullakin pyörinyt mielessä. Täytyy ennen seuraavaa kurssia tarkistaa, voisiko kaikki linkit muuttaa aukeamaan erilliselle sivulle.

    Tuotteliaisuutesi on saanut minutkin väsymään. ;) Toivottavasti jatkossakin löydät työhösi ja elämääsi sopivia uusia välineitä, palveluja ja materiaaleja. On hienoa, että aktiivisesti jaat vinkkejä eteenpäin muille. Kiitos siitä.

    Viimeinen papukaija lentää nyt Lintulaudalle ja todistus sinullekin tulee pääsiäisen jälkeen. Aurinkoisia pyhäpäiviä!

    VastaaPoista
  7. Moi, minä jaan kaikkien muiden ihailevat kommentit. Myöskin minulle oli yllätys, että olet uudsi bloggaaja - kuvittelin ihan muuta. Aivan ihana tuo sisustusblogisi ja hienot sivut Agricolalla, jonne päädyin uskontounelmista.

    VastaaPoista
  8. Yllättävää todella, että loit kurssin aikana ensimmäisen blogisi. Hyvällä tasolla näytät menevän ammatillisesti - ja haluat oppia koko ajan uutta. Hienoa!

    VastaaPoista